ARAMA
Arsuz Beledyesi

ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN GÜNEŞ EN...

Geri

ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN GÜNEŞ ENERJİLİ (SOLAR) AYDINLATMA DİREKLERİ

31 Temmuz 2024

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Şehir Eşleştirme, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yenilenebilir Enerji” projesi kapsamında, İklim değişikliği ile mücadelede yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile ilgili olarak Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Arsuz sahil yürüyüş yolu ve park alanında güneş enerjisiyle aydınlatma sağlayan 25 Adet direk yerleştirmesi sağlanmıştır. Bu alanların pilot uygulama alanı olarak belirlenmesinde ki temel neden günün her zamanında yoğun olmasıdır. Bu pilot uygulama sayesinde toplumsal farkındalık oluşmuş olup, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması projemizin özel amaçlarını desteklemiştir.

 

Proje faaliyeti, pilot bölge uygulama alanına teknik ziyaret gerçekleştiren, Arsuz Belediye Başkanı Sn. Sami Üstün; Deprem sonrasında ilçemizin gelişimi ve daha da iyi noktaya tekrar kavuşabilmesi adına Avrupa Birliği projelerinin katkısını oldukça önemsiyor, Projemize desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Avrupa Birliği Projemizin faaliyetlerinden birisi olan Güneş Enerjili (Solar) aydınlatma direkleriyle ilçemizin sosyal alanlarının ihtiyacını karşıladığımız için mutluyuz. Bölgemiz güneş enerjisinin yoğun olduğu bir yer. Güneş enerjisi, kullanılan en temiz ve en avantajlı enerji kaynaklarının başında gelmektedir. Güneş enerjisinin üretildiği yerde tüketilebilmesi çevremiz için oldukça önemlidir. Hava kirliliğini, aşırı su tüketimini engeller. Bu da yaşadığımız dünyaya ve Arsuzumuza olan asli sorumluluklarımızdandır. Şebeke elektriği gerektirmeden çalışan bu ürünler tamamen güneş enerjisi ile çalışmakta olduğundan doğaya ve ilçe ekonomisine de katkı sağlamaktadır.

Arsuz Belediye Başkanı Sn. Sami Üstün; Yenilenemez enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltarak, Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Arsuz’umuzu daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Doğamıza ve çevremize yönelik duyarlılık oluşturan projemizin, tüm paydaşlarımıza ve Arsuzumuza sürdürülebilir bir fayda sağlamasını diliyorum.