ÇAĞRI MERKEZİ: 444 7 922

ARSUZ BELEDİYESİ VE İSKENDERUN KADIN PLATFORMU’NDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

‘Çocuk İstismarına Evlilik Yoluyla Af’ düzenlemesinin yeniden meclis yolunda olduğu iddiaları üzerine Arsuz Belediyesi ve İskenderun Kadın Platformu ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek, “Çocuk İstismarının Affı Olmaz”  dedi.

Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binası’nın yanında yer alan Karaağaç Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında; Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güvenin Eşi Behice Güven, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, Meclis Üyeleri, İskenderun Kadın Platformu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erkeklerin basın açıklamasına katılıp destek vermesinden memnun kaldıklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in Eşi Behice Güven, “ Hep birlikte, meclis üzerinde baskı yaratarak erkek, kadın, çocuk haklarının itibar gördüğü ve desteklendiği, daha medeni, daha güzel, daha yaşanılabilir bir ülkede yaşarız inşallah,” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını gerçekleştiren İskenderun Kadın Platformu Üyesi Feyruz Gör, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarının hazırlandığı ile ilgili haberlerin basına yansıdığını belirterek,  basın metnini okudu.